Dagen före dagen före dagen (danföredanföredan)

22 december och två dagar kvar till julafton. Vi är mitt uppe i våra förberedelser vilket innebär att Sivan har börjat förberada avresa medan jag lagar maten. Det blir en arbetsperiod på 11 dagar denna gång med arbete både jul och nyår. Julen är helt ok att arbeta, medan nyår däremot gör detsamma. Fylla, intoxikeringar, suicid(försök), misshandel och alkolholrelaterade skador (sprängolyckor m.m). Tyvärr var det enligt schema min tur i år.

Här hemma i Västervik håller kylan sitt grepp. Det är minus tio och mer snö är utlovat till senare på dagen. Inget v kan göra något med annat än att ta det lugnt när vi reser.

Igår gjorde vi som vanligt och gick ner till stan. Vi skulle öppna et nytt gemensamkonto på banken och så hade jag sett att det var kyckling tikka på restaurang Gusto. Det är en restaurang som är väldigt internationell och där du kan beställa mat från mexico, italien, grekland och asien. Allt lagat med extra omtanke och med stor vikt på ekologiska varor. När man går utanför Gusto ser det väldigt exlusivt ut på insidan.

Tyvärr måste jag säga att jag är besviken. Lunchen som bestod av två kycklinglår, ris, en skål med kycklinggryta och så en skål med något ayoliliknande motsvarade inte förväntningarna på 80 kronor (kanske var det 85).
Kycklinglåren var goda, medans riset var torrt. Grytan var väldigt torr och dessutom hade de fyllt i den lilla skålen så hälften hade runnit ut över tallriken och det gav ett grisigt intryck.

Salladsbuffén var nästan slut och brödet samt dressingen var bara två tomma skålar. Det visade sig sedan att det fanns en buffé till inne i biodelen som var helt orörd och som man plockade  ut i köket när vi gick. Då var det fortfarande inte påfyllt i restaurangdelen. Till kaffet hade man som avslutning inte fyllt på mjölk i tillbringaren.

Ja, som du käre läsare förstår så gav det ett ganska slappt intryck för den restaurang som har det dyraste matpriset i stan. Vi ska ge den en chans till och då på kvällen så återkommer jag då.

Annars blev det en fin promenad på dryga milen. Kallt men utan blåst och några fina bilder blev det också.


Västerviks infart


Väl hemma i vår stadsdel

Vacker islykta gjord utifrån en liten hink

Kommentarer
Postat av: Pappis!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Här är redan full fart Sophia Å Lotta med resp. har annlänt och plockar fram julen som vanligt.så allt är sig likt.Vi hoppas att ni får bra Helger och lagom med bra arbete.vi önskar er ett gott slut på det gammla året,GOD JUL Å GOTT NYTT ÅR !!!!!!!!!!!!!!Alla på Sollidsvägen.

2009-12-22 @ 19:14:21
Postat av: HerrE själv

Det mesta tyder på en vit jul i år. Det var några år sedan. Hälsa alla julfirare från oss!

2009-12-23 @ 10:07:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0