Åter i snörike

Igår åkte vi för att jobba en vecka. Eftersom vi hade två bilar blev det ensamåkning vilket är ganska trist även om man inte pratar hela tiden på två. Vi gjorde ett stopp i Jönköping för att köpa ett kapell till bilen som ska stå i Norge och sedan bar det iväg igen. Sivan i sin blå fina racersaab och jag i volvon. Det blev ett kort stopp på Torp utanför Uddevalla där vi käkade varsin hamburgare.

Temperaturen låg på stadiga 7-8 grader hela vägen fram till Norskegränsen. Här innan hade vi stoppat utanför Tanumshede för att tanka fullt innan vi kom in i Norge. Har vi tur klarar vi oss på den bensinen hela veckan.

Väl på andra sidan Svinesund började temperaturen sjunka. I samma takt började snön dyka upp och plötsligt var det het vitt vid sidan av vägen. Temperaturen stoppade så småningom på mellan 1-2 grader och det regnade i stort sett hela tiden.

Väl framme var det ett par dm snö som låg. Det var fint upplogat och inga som helst problem att komma fram. Klockan var nu halv nio.

Det var varmt och skönt inne och medan Sivan packade upp maten och serverade varsitt glas vin bäddade jag sängar. Det tar numer bara 20 minuter från att vi är framme tills vi är installerade.

Så tog vi sovmorgon idag eftersom vi börjar jobba. Det är någon plusgrad och snön har nästan regnat bort. Vi tog katterna med på en långpromenad så nu ligger dom i varsitt fönster och slappar.. Det ska ätas lunch innan vi sätter fart igen. Sivan med jobb och jag med mitt.


Parkering utanför hemmet vårt


Desmo och Minoe på promenad efter fjorden

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0