Tillbaka

Så är jag återigen uppe på benen. Från första dag fram till idag har jag varit sjuk i elva dagar. Jag har aldeles säkert ett par dagar kvar innan allt är som vanligt, men idag är första dagen jag är helt och fullt igång. Dessutom har jag sovit nästan en hel natt samanhängande.

Jag har aldrig i hela mitt liv haft influensa, i alla fall inte en fullt utbruten influensa. Jag har heller aldrig tagit vaccin mot något sådant trots att vår arbetsgivare (både i Norge och tidigare Sverige) har varit ganska aggresiva på att man som sjukvårdspersonal ska vaccinera sig. Troligen bara för att man inte har folk nog ifall många skulle bli sjuka.

Hur som helst så har jag denna gång haft i stort sett varenda symtom som finns förutom uppkast (ett finare ord för spya). Jag har haft ständigt krångel med temperaturcentrat och frysit, svettats floder, varit iskall på insidan och glödhet på huden (eller tvärtom för den delen). Det var varit snuva och hosta med tillhöra halsont så det inte gått att äta. Det har varit ont i varenda muskel i överkroppen och ett par till. Dessutom har till och med haft ont ikäkar såväl som tandvärk ett par nätter.

Till detta har det så varit svullen hals, massor av slem (som men inte vet var man ska göra av eftersom det gör så ont att hosta, eller svälja) och trots att jag tillbringat ett par nätter sittande i sängen så har det i perioder varit problem att få luft. Man låter lite som en blåsbälg.

Varför då inte gå till doktorn undrar då någon. Nej, helt enkelt för att det inte finns hjälp att få. Hade vi varit i Norge hade jag blivit inlagd för lite ompyssling, men i Sverige? Nej inte alls. Här har Sivan varit snäll och pysslat om. Mediciner hjälper inte eftersom svininfluensa är ett virus och virus påverkas väldigt lite om än alls av antibiotika. Föresten räknar man alla som är riktigt sjuka idag som just svininfluensa.

Alltså ska kroppen läka ut det själv och det verkar äntligen som om den leder med 1-0. Nu håller vi bara tummarna för att det fortsätter så och att Sivan klarar sig.


Sängläge med vacker dam, pc, film och svineinfluensa

Kommentarer
Postat av: Siv

Skönt att Du är på bättringsvägen men det var synd att Du skulle bli så sjuk på semestern. Det var bra att Ni tog vara på dagarn de första veckorna. Hoppas att Siv klarar sig! Kramar!!!

2009-08-20 @ 21:44:30
Postat av: Siv

Vet inte hur det blev så här....

2009-08-20 @ 21:45:11
Postat av: HerrE s

Märkligt blir det ibland,men nu är det städat...

2009-08-21 @ 07:29:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0