En halv eskimosväng

Idag var vädret typ soldis. Det har varit varmt och skönt, men inte så att det lockade att åka iväg till sjön. Vi bestämde för ett par dagar sedan att det var dags att ta tag i detta med eskimåsvängen, dvs att snurra ett helt varv med kajaken i vattnet. Det är inte bara en grej som man kör vid uppvisning utan ett säkerhetsgrej om man mot förmodan skulle välta.

Vältningen i sig är inga problem för man kan alltid ta sig ur och om allt går som tänkt, simma in till land med kajaken. Eskimåsvängen, eller rollen är mer som överkurs och det fina med den är att du blir sittande kvar i din kajak och blir oftast minimalt våt. Ett långt drag med paddeln och en knyck med höften och så är du snart uppe på rätt köl igen.

Så är det tänkt, men såklart går det inte av sig självt. Det är lätt att snurra sig med ansiktet neråt. Det är lätt att ta ett långt svepande tag med paddeln och det är lätt att både knycka upp kajaken med höften och luta kropp och huvud bakåt. Problemet uppstår först när allt detta ska ske i en bestämd ordning.

Vi nådde med andra ord inte ända fram idag. Det var kallt i vattnet, men flytvästen skyddar lite. Man kan nog säga att vi kommit halvvägs idag. Vi klarar den första halvan. Dvs så vi hänger upp och ner. Nu hoppas vi på fint väder i morgon med så vi kan fortsätta. Det SKA gå!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0