Sverigedemokraterna

Så sitter jag framför datorn igen, lite lätt illamående och med en känsla upp uppgivet obehag. Jag har läst dagens Expressen där återigen Sverigedemokraternas anhängare  får möjlighet att breda ut sig. Så långt är det okej. I en demokrati ska alla få komma till tals.

Vad som däremot gör att jag känner detta obehag är läsarnas inlägg. I stort sett handlar det om att begränsa invandring, strypa bidrag och sända hem de som kommer hit, urskiljningslöst. Eller, ännu bättre, låt dom inte komma överhuvudtaget.

Det skrämmer mig att folk så väldigt lätt tar till sig det de själva tycker och vill, utan att egentligen stoppa upp och tänka lite mer på vad som egentligen sägs. Därför rekommenderar jag dig att gå in på SD och deras hemsida. Läs vad som står, tolka det som inte står och stoppa lite där i eftertänksamhet.

För det handlar om frihet i ett större perspektiv. Inte den inskränkta frihet som SD står för, utan en frihet för individen. At jobba där man vill, att få bo där man har lust och att få bilda par med vem man vill, oavsett kön och sexuell läggning. Det handlar om ett samhälle där svaga, sjuka och annorlunda verkligen får plats, får vara med, utan att bara användas som argumenat för ett parti som inte helt öppet står för sina egentliga avsikter.

Att man sedan påstår att nazistiska tankar och åsikter här 90-talet till är tydligen inte sant. Likaså att många kriminellt belastade fortfarande kan knytas till partiet. Jag rekommenderar att gå till Expos hemsida och bläddra lite bland inläggen. Eller gå till någon av de rasistiska organisationernas hemsidor och se vad och vem de stöttar.

För eventuella norska läsare kan jag rekommendera att gå in här och göra detsamma. Partiet är FRP eller Fremskrittspartiet.  Det är något bättre än SD, men i stort sett är partiprogrammen väldigt lika varandra.

Kommentarer
Postat av: Tobias

Du är liberal och för fri invandring men klankar ner på FrP? Hur går det ihop?



Nej, sd och FrP är inte riktigt lika varandra. FrP har kraftigt distanserat sig från både sd och Dansk Folkeparti.



Det är ingen som förnekar att sd, liksom alla andra partier, har haft olämpliga företrädare, framför allt mellan 1991 och 1994, då NyD sög upp många av de "de vettiga". Sd har dock aldrig samarbetat med nazister, startat världens första rasbiologiska institut eller tvångssteriliserat människor ända in på sena 1970-talet. Det har de sju nuvarande riksdagspartierna gjort. Sd:s historia är i detta avseende nästintill fläckfri. Politiken har alltid varit demokratisk, icke-nazistisk och icke-rasistisk.



Expo är ingen opartisk eller saklig källa, organisation eller tidskrift. Det är en underrättelsetjänst som finansieras framför allt av socialdemokraterna för att hålla sd borta från riksdagen så att s kan få och behålla makten. Organisationen är bildad av kommunister och AFA:iter, många medarbetare var länge sådana (och kriminella, till exempel hällde man syra på sverigedemokrater), och man har fortfarande kvar personer som har de flesta kommunister (några liberala alibin finns, men de är aldrig långvariga). Expo har många gånger ljugit om sd, och lögnerna har upptäckts och i enstaka fall dementerats av Expo. Och så vidare...



Enligt statistik från just Expo och Brå är sd det minst brottsbelastade partiet jämfört med de sju nuvarande riksdagspartierna. Det finns ingen "rasistisk" organisation, vad nu det betyder, som stöder sd eftersom sd är icke-rasistiskt. Tvärtom har du många organisationer som uppmanar sina anhängare till just motsatsen - från nd till SMR.



Nä, gör om, gör rätt.

2008-10-08 @ 19:44:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0