Köpa bröd




Nu har vi bott i Sverige i  snart fem månader och jag har ännu inte vant mig. Att gå till butiken för att köpa bröd är ännu idag en plåga. Det finns ytterst få bröd som går att äta och här i Västervik tycks det vara värre än på något annat ställe jag varit på tidigare.

Vad är då problemet? Jo, svenskar tycks tro att dom äter nyttigt bröd bara för att det är lite mörkt till färgen och möjligen har lite fibrer. Man har helt missat debatten om socker som nu pågått ett par år. Eller så tror man att socker i bröd inte är farligt eller onyttigt.

Allt bröd är sött, sött, sött så man nästan får en känsla av att ha varit i snaskpåsen. Är det inte massor av rent socker så är det sirap. I mängder. Russin??? Är det nyttigt? I princip alla mörka bröd är så söta att hela den nyttiga grejen går bort. Till och med den vanliga franskan upplevs som mindre söt än många av de andra alternativen.

Nej, är det något norrmän, finnar och danskar kan så är det att baka goda bröd...

Kommentarer
Postat av: Siv

Ja, takk for det! Fint at det er noe svensken der borte synes er bra med det førlovade og vulgære gamlelandet! Om jeg får ånden over meg skal jeg bake godt brød til deg når jeg kommer hjem. Bare 2 1/2 dag og 2 netter igjen! Stor klem fra Sivan.

2008-10-18 @ 16:00:36
Postat av: Fru G.

Men om man gillar russin då? Är det lika illa som vanligt socker? Kan det vara värre? Jag tar mig en näve då & då mot min tröga mage... Blir jag tjock & fet av det?

2008-10-20 @ 10:15:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0