Holmenkollen

För en tid sedan fick jag ett mail från skidföreningen i Oslo. Där fick jag frågan om jag ville medverka vid rivningen av Holmenkollen. Då kom jag ihåg att det förra vintern var en ganska kraftig debatt och hur den "nya" Holmenkollen" skulle se ut. Holmenkollen som den är idag är körd i botten som både hoppbacke och tävlingsarena och vill man i Norge behålla världscuptävlingarna i backhoppning måste den åtgärdas. Underhållet är så eftersatt att det skulle bli dyrare att renovera än att bygga nytt.




Den nya backen kommer säkert attbli både bra och fin. I diskussionen som var förra vinterna så ville man flytta backen en bit bort eftersom snön inte faller optimalt där den är nu och dessutom ligger den mer utsatt för fel sorts vind. Nu tror jag inte det blev så utan man behåller den där den ursprungligen är placerad.



Vi som är turister säger tack för det. Idag när man åker in i Oslo ser man backen direkt i söder. I alla fall om man vet om den. På bergssluttningen ligger den, vit och som en liten spretig tandpetare och eftersom Oslo ligger utefter fjorden och man åker vid strandkanten hela tiden så ser man hoppbacken växa sig strörre ju närmre man kommer.



Jag hoppas man kommer kunna ha samma flotta utsikt när den nya står klar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0