Sinnesjukdomen har återigen brutit lös

Vi var tidigt på stan idag för att handla lite (butikerna och ALLT är stängt i morgon) och gå på banken för att föra över lite pengar till Sverige. Väl klara och på hemväg hade folk kommit på vilken dag det är idag och då var det så mycket trafik att det var nästan omöjligt att ta sig fram. Köer och återigen köer. Jag tror inte att den som aldrig varit i Norge och då kanske främst Hønefoss kan ana hur det ser ut med dess köer (dom finns dessutom varje dag från kl 14).

Det är så illa att Hønefoss används som avskräckande exempel på norska högskolor hur en dålig trafikplanering kan se ut. Trafikplanen (detta lär vara sant) motsvarar 1950 års trafiksituation och man har låst sig med trafikljuskorsningar och broar så det inte ser ut att finns något alternativ trots ett ständigt och jämnt utredande. Det var ett stickspår det!

Det är så att köera beror på att det är 17 maj i morgon. Norges nationaldag och en dag de allra flesta säger sig njuta av. Fast det är klart.... Dom säger i nästa andetag att man skulle ju gärna slippa att gå i tåget, att klä sig i det bästa man har, att slippa gå till frissan för att sätta upp håret och att sippa alla MÅSTE som finns i samband med detta.

En kollega till mig skulle förra året INTE sova efter jobbarnatt för hon var tvungen att gå och ordna håret innan hon skulle klämma sig i korsett och den traditionella norska folkdräkten. Sen var hon enligt egen uppgift TVUNGEN att gå i 17 majtåget. Sen var det alla MÅSTE efteråt och som avslutat med den traditionella 17 majmiddagen ute.

17 maj är nog fint att se men det har helt gått över styr i en nationalhysteri där alla är tvugna. Om du inte ställer upp är du inte med. Du sviker ditt land, din flagga, dina vänner och dina barn. Det verkar lite överdrivet. Att som svensk titta på kan vara lagom Då måste man inget och visst.... Det är väl kul att fira sitt land, men det kan gå till överdrift också!

I morgon är det i alla fall dags och därför säger vi.. HEJA NORGE!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0