Kung i trädgården

I ett ganska traditionellt och manligt konservativt land där kvinnor sköter hemmet och männen jobbar och tittar på fotboll finner vi årets trend. Utegrillen!

I denna prylgalna och statusfixerade del av världen har så tiden kommit till trädgården. Fast det är klart att man inte borde förvånas. Alla årstider ska man försöka slå i oss att vi bara måste ha olika saker. Nu hänvänder man sig till männen och talar om att deras kvinnor behöver hjälp i trädgården man hänvisar ochså till traditioner där mannen är, som man kallar det "kung" eller "chef" över grillningen. Sen ser man då en man i de mitten av trettio-förtio som står vi en gigantisk grill iklädd förkläde.

På grillen ligger 2-3-4 sorters olika kött och så är det paprika, tomater, lök, aubergine, ost och svampar. Allt får plats och ingen uppgift är för svår för kungen! Trots att han aldrig någonsin lagar mat annars. Märkligt!

Att sedan någon står inne och gör i ordning det ha ska grilla såsom marinad, sås, potatis och sallad, det nämner man inte. Mannen är kung och det är han som förtjänar berömmet!

De grillar som säljs här är numera Weber som kolgrill. Dyr och något att skryta med. Men mest reklam läggs det på stora jättegrilar med gas. Så stora att man i alla fall kan helgrilla ett lamm på dom. Dessutom ska det vara stora bänkar på sidorna. Där då med vatten som är draget och en rejäl diskho. Priset då? Ja, det ligger på mellan 10-30 000.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0