Vi tittar på tv



Här i Norge är väl tv-programmen ungefär som i Sverige, fast ännu sämre. Kanske inte utbudet då det alltmer gått åt en internationell standard. Vad som däremot är sämre är signalen till tv-apparaten. Till och med på sjukhuset är det så dåligt att olika avdelningar har olika kanaler. Vissa av dom så gryniga att det inte går att se vad som visas.

Allt skulle ju bli så mycket bättre när vi för ett par månader sedan gick över till digitaltv. Det har vi inte sett så mycket av här i vår kant av världen.

Det är kanske så att signaler inte trivs i denna cowboyby. För det är på samma sätt med internet och radio. Det går liksom inte fram och framför allt inte hela tiden. I stället sker små avbrott som blir ganska störande, speciellt då på internet.

Vi gick över till parabol för 18 månader sedan eftersom vi bara fick in en kanal (av 6 möjliga) med vanlig antenn. Nu tröstar vi oss med att vi nästan alltid får in två. Under gynnsamma förhållanden har vi tillgång till fem, men det var månader sedan trots att vädret har varit bra i långa perioder. Parabolfirman hävdar att dom gjort vad dom kan och längre kommer vi inte.

Nej i stället kan vi väl lyssna på radio hävdar den positive läsaren. Nja det beror på!

Dagtid går det alldeles utmärkt då Norge har 4 stora radiokanalar och där två av dessa är riktigt bra, till och med bättre än dom svenska när det gäller varierat musikutbud. Nåja, såklart finns enformigheten här med, men ett något större utbud är det dock. Ända fram till kvällen i alla fall. Då finns det plötsligt bara två kanaler och med vitt skiljd musikinriktning. Den ena är som att lyssna på ett 30-årigt gammalt svensktoppenprogram med hjärta och smärta. Den andra innehåller oftast exprimentell musik, eller heavy metall. Inget för en gammal gubbe alltså.

Så vad tittar vi då på de få gånger tvn står på? Jo, om vi har bild så försöker vi se nyheter en gång per kväll. Sedan har vi Farmen som är i mittsäsong och börjar bli lite mer spännande. Jag vet inte hur det ser ut i Sverige idag, men sist jag såg för ett par år sedan hade Farmen spårat ur helt. Intriger, rävspel, motsättnigar och infekterade konflikter. Till och med hot och fysiskt våld var inslag som verkade belönas och uppskattas.
I Norge är man inte helt där. Här nöjer man sig fortfarande med små hyss såsom en bortgömd del ditt smörtillverkningmaskinen, eller för mycket salt i maten som serveras. Det håller gott och lyckas bli spännande i alla fall.

I övrigt så bler det inte så mycket tv. Vi har i stället alltmer börjat se tv i vår dator och just nu är det Kungamordet som beses. Reine Brynolfsson som tidigare finansminister och psykopatisk hustrumisshandlare och Marie Rickardssom som den som får ta emot hot, stryk och sexuella övergrepp inom hemmets väggar. En stark skildring. Detta om tv i Norge.

Tiden rusar och nu måste jag rusa på byn. Dom har salg på sportbutikerna igen och det innebär utförsäljning på snowboard. Vi får se vad som finns.

Ciao så länge

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0