Pizza på hemmavis

Hur skulle det se ut om det inte fanns ett recept på bloggen till en man som tycker så mycket om att både laga och äta god mat?
Här kommer därför ett recept på hemlagad pizza som för stunden är min favorit. Den intogs till lunch idag då det fanns en hel förpackning i frysen. Den är i princip lika god uppvärmd som färsk.

Oppskriften lyder som nedan:

Deg:

1 pkt jäst
1 par nypor salt
5 dl vatten
2 msk olja
9-11 dl mjöl

Gör som vanligt, blanda och låt vila i en timme. Degen kommer räcka till tre hela plåtar om de kavlas tunt.

Fyllning:

1 pkt köttfärs (minst 500 g)
1 finhackad lök
1-2 vitlöksklyftor
1 frp passerade tomater
1 halv tub tomatpuré
1-2 tunt skivade tomater
1 tunt skivad paprika i valfri färg
1 påse tjock Bearnaisesås
1 stark riven ost, typ Västerbotten


Stek löken och köttfärsen. Krydda med din egen blandning till lagom styrka. Själv använder jag chili, peppar, buljongpulver, paprikapulver till dess att det är rätt så starkt. När någon minut kvarstår av stektiden, lägg i den pressade eller finhackade vitlöken.


Blanda passerade tomater med tomatpuré för att få lite syrligare, starkare smak och fördela över pizzabotten. Lägg på ett lager ost och lägg därefter på köttfärsen. Lägg på tomater och paprika och avsluta med att klicka på såsen i små toppar jämt fördelade över pizzan.


Sätt i mitten av ugnen och låt stå på full värme i 7-10 minuter. Serveras med ett starkt gott rödvin eller en kall och god Bayersk öl. Pizzan går utmärkt att frysa och ta vid ett senare tillfälle då man är sugen!



Bon apétit

Kommentarer
Postat av: Fru G.

det finns en jattegod turkisk pizza som heter ''Lamacun'' det paminner om din köttfarsgrej. Denna ar dock utan ost & bea.

Ta garna lammfars, krydda med massor av chili (det ska vara riktigt riv i smeten), en klick tomatpure, vitlök & persilja. Baka ut pizzadeg som vanligt & lagg pa den ostekta köttfarsblandniningen pa pizzan & skjuts in i ugnen... Dessa kan man sedan ata som rullar, man kan klamma över lite citron (om man gillar det) & lagga i lite farsk bladpersilja eller ruccola- eller bada. om man vill kan man lagga pa en klutt vitlöksyoghurt & sen rullar man ihop detta. 1 san pizza (25 cm. i diameter) kostar i detta förlovade land 5 kr. Ar man hungrig sa atar man ett par stycken. Gott i allafall... Ett litet mattips fran ett annat land... Ha det...

2008-03-12 @ 14:03:52
Postat av: Siv d.ä.

Mums vilka goda pizzor. Man blir verkligen sugen.

2008-03-12 @ 22:19:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0