Nationalistisk frammarsch

I Nyköping har sedan drygt ett år rasistiska organisationer etablerat sig. Det började med att info 14, en grupp slog sig ner (http://www.info14.com/ ). Det har sedemera fått till konsekvens att flera olika grupperingar inom rasism/nationalismgrupperingar försöker etablera sig i staden och det har tagit sig uttryck genom att det i stort sett varje lördag delas ut flygblad, eller hålls torgmöte med tal innehållandes rasistiska undertoner.


Nu har man vaknat där och var lördag möts ett antal människor för att visa sin avsky för rasism, främlingsfientlighet och anhängarna till detta.

 

http://www.sn.se/parser.php?sect1=101&sect2=157&id=205024


I Västervik hade en grupp främlingsfientliga ungdomar möte/demonstration den gångna helgen. Polisen satte in extraresurser som dom sedan inte brukade då dom menade att det var en svår gränsdragning i förhållande till yttrandefriheten. Det är okej.

 

 

Vad som INTE ÄR OKEJ är när Västerviks tidning på ledarplats går ut och bagatelliserar det hela och hävdar att detta är politiska stolligheter som inte är mycket att hetsa upp sig över. Man menar att deras namn "Svenska motståndsrörelsen" är komiskt vilket jag personligen har svårt att se. Att överhuvudtaget omnämna en rasistisk organisation som komisk, därtill på ledarplats finner jag snarast stötande. Speciellt med tanke på hur mycket lidande liknande organisationer orsakat genom åren. Både i Sverige och i andra länder.

 

http://www.vt.se/debatt/ledare/artikel.aspx?articleid=3289105#forum

Jag anser att det är att blunda för verkligheten och för vad som sker idag i hela Europa. Främlingsfientligheten och rasismen växer sig allt starkare. Den värvar allt fler människor av olika anledningar och i olika samhällsskikt.. En av anledningarna är att vi inte bemöter och slår tillbaka mot dessa inivider. Vi ser i stället att dessa människor som tidigare var relativt ljusskygga idag alltmer kommer "ut" och visar var dom står.


Vad vi bör göra är att gå ut, göra vår röst hörd. Visa vårt missnöje för dessa individer. Visa att vi inte delar deras uppfattning. Lära våra barn att vi alla har ett lika värde och att vi gemensamt ska kunna dela på jordens resurser. Inte som idag, där den starkes rätt råder och det ska göras skillnad på vi och dom.

 

 

 

I alla fall så länge det utfaller till vår fördel!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0