Lördagslunch på byn

Idag har vi varit sega, både Sivan och jag. Hela förmiddagen har gått iväg, vilket i och för sig inte gör något eftersom det inte tycks bli ljust idag. Vi hade redan i går pratat om att åka ner på stan för att mingla lite (vilket aldrig lyckats eftersom det ALDRIG är någon man känner ut och OM så vore så kan man inte stanna och fika någonstans utan mer bara, typ, nickar och säger hej och springer vidare) och ta en kaffe latte, bara vi två. Nu var det fullt på det enda kafét som kan ses som lite mysigt och när det väl var tomt där så var vi i stället hungriga.

Vi gick då in på grannstället som har ett antal små och goda rätter för under tvåhundra kronor. Det enda felet är att servicen är så otroligt seg och man får vänta och vänta, både på att få menyn, men även på att beställa. Sen kommer det verkliga problemet. Man ska vänta på att få maten serverad också. Ofta en evighet! För mig blev det knepigt redan från början då servitrisen tydligt uppvisar hur trist hon tycker jobbet är. Endera med kunder, eller också (kanske ännu värre) att behöva jobba överhuvudtaget. När vi har väntar över tio minuter på att få beställa och ingen så mycket som ser åt oss föreslår jag att vi kort och gott går.  Menyn såg ut sådär och likaså jag när vi gick!



Så hamnade vi i stället på byns Indiska restaurang, Tai Mahal. Ett ställe som vi inte varit på sedan i somras. Ägs av en hygglig man som är otroligt serviceinriktad, pratsjuk på ett trevligt sätt och son serverar så mycket mat man vill och orkar i stort sett. Här valde Sivan biff och jag vanlig chicken tikka masala. Nanbröd och en toppengod sallad fick vi till. Det härligaste var att ägaren kom med ett kvitto från sommarens mat och ölkväll då vi betalt för mycket. Hela 50 kr och nu var han lättad att få göra upp den skulden. Lunchen kostade oss 350 NOK och det var det utan tvekan värt.

Nog skulle jag ha tagit lite snygga foton på den goda maten, men glömde helt bort det då den var så god!



Det märkliga i hela historien är att den indiska med god mat och finfin service nästan alltid är tom, medan den med dålig service och där du får bara exakt det du betalar för till ett lägre pris alltid är full. Varför är det så?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0