Den årliga festen i Strömstad

Så har det återigen varit skärtorsdag och Norge har gjort vad man kunnat för att invadera både Strömstad, såväl som dess systembolag. Varje år på skärtorsdagen åker horder av norrmän över den svenska gränsen för att festa och gå på systembolaget. Det beror på två saker. Dels att man hamstrar och köper billig smuggelsprit som (om man har tur) räcker över hela påskhelgen. Det andra är att man åker som de svenska raggarna (fast här med en annorlunda bilpark, både amerikanskt och med förkärlek gamla Volvo och Ford) och partar och skrålar.

I år var både polisen och politiker i Strömstad väl förberedda då det förra året spårade ur helt med fylla och våld. Man hade tillsatt mellan 40-50 extra poliser i den normalt lilla stillsamma orten och så hade man gått ut och annonserat att systemet skulle hålla stängt på skärtorsdagen.

Dessa åtgärder hjälpte gott och årets innsats slutade med att bara 11 stycken satt i fyllearresten klockan 18 i går kväll. Jag kan inte låta bli att "låna" en bild från den norska dagsavisen Dagbladet (här finner du hela bildserien från Strömstad)



Bilden illusterar rätt så bra hur det tydligen kan gå till. Man pratar om att det är vanligt att man öppnar flaskor och boxar redan inne på systembolaget för att halsande gå igenom butiken och fylla korgen med starkvaror.

GLAD PÅSK NORGE!

Kommentarer
Postat av: anna

Jaha, ja norrmännen är ökända i Åre också...dom är vilda dom där norrmännen. ;)
Nej nu ska jag UT i solen och skaffa lite fler fräknar!
Kram på er!

2008-03-22 @ 09:59:42
URL: http://annatanker.blogg.se/
Postat av: Fru G.

Hahahahahahahahahahahaha! Varldsklass! Vilken talande bild! Kan inte sluta skratta! Kram!

2008-03-22 @ 17:10:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0