Att leva med en abbysinerkatt, del 32

När jag vaknar fram på dagen efter jobbarnatt så har jag skaffat mig en liten vana, eller kanske ovana. Jag går och sätter mig vid datorn och läser, Det blir en koll på skidbackarnas kondition, det blir en kik efter hus. Jag tittar på bilder i utsidan och så tittar jag förbi på ett par debattforum. Sen avslutar jag med att läsa aviserna (alla 9) innan jag går över mailboxen.

Det tar lite tid och det är också meningen. En mjuk start på dagen eftersom jag ofta är riktigt seg och har ett stort inre motstånd att sätta fart när det inte är något särskilt som händer.

Så idag som de flesta andra dagar satt jag på kontoret och läste. Siv hade just gått till jobbet och då hör jag att katten håller på med klorna på något i hallen. Det lät lite som när han drar i klösbrädan, men samtidigt inte. Tiden går och ljudet finns där hela tiden. Sådär lite tyst, på avstånd. Jag tänker först inte så mycket på det. I alla fall inte föränn jag förstår vad som sker.

Plöstsligt hör jag sand rinna ut på golvet. Jag fattar omedelbart vad det är. Sivan var tidigare på byn och köpte kattsand ochnjag vet instinktivit att det är den som håller på att rinna ut över hallgolvet.

Sååå, väl ute där ser jag Desmo som med flit och iver jobbar för att ta sig in i påsen. Han har gjort ett större hål och ett antal midre med klor och tänder. Detta trots att plasten är riktigt tjock. Sanden rinner som ur ett timglas ner på golvet och han står bredvid och tittar på. Han verkar tycka det är toppenkul.

Så jag bär ner påsen i tvättstugan där han har sin låda och efter lite övertalning får jag honom att komma på at det finns det som är mer kul än att  ösa ur sand ur påsen. Dvs han tas kort och gott under armen och lyfts ut.


Kommentarer
Postat av: Sivan

Du må jo passe på katta når jeg er på jobb, vettu!

Håper Desmo har det bra og har fått kommet inn i varmen igjen.

2008-03-06 @ 21:34:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0