Att få en ny granne



Vi bor i ett radhus som vi hyr av sjukhuset där vi jobbar. Det har varit bra för den tid som varit men nu till sommaren är vi uppsagda då dessa radhus ska säljas. Det har inneburit att en av våra grannar flyttade för över ett år sedan och sedan dess har det stått tomt. På den andra sidan har vi den finska familjen som jag nämnt och som också planerar flytt till hemlandet i sommar.
Den familjen har varit en otroligt trevlig granne. Vi har lite umgänge och träffas ibland över en god bit mat och ett glas vin, eller bara en kopp kaffe. Ibland  har vi varit och gått en tur (dom har hund) i skogen bara för att komma ut. Vi hjälper varandra då vi behöver och det har aldrig varit något  med det. Det vill säga, det fungerar så bra som det bara kan tänkas göra när man nu bor i radhus.

Nu har vi funnit ett nytt radhus i Sverige. Då inträffar följade... Huset verkar väldigt lovande liksom beliggenheten. Men det finns en sak som känns lite tveksam. Internet är en fantastisk grej där man kan få information om det mesta. Om man är bara lite tålmodig så får man snart fram vem som äger huset man tittar på, ålder och om man har tur, även lite vad som sysslar med i livet. Så långt helt okej. Men om man sedan fortsätter gräva så finner man när grannen (vår tilltänkta, nya alltså) köpte sitt, för vilket pris, vad dom heter, hur många barn dom har osv. Har man sedan tur så har dom en egen hemsida på nätet där man får veta ytterligare saker om dom som personer.

Då kan man som i vårt fall få veta saker och ting som gör att hela husköpet känns tveksamt.  När grannen på en sida på nätet säger att han tycker om "party, party, party" när han är ledig. Hur ska man då få reda på hur det egentligen förhåller sig? Ska man ringa dom som äger/säljer huset? Tror du att dom kommer erkänna att dom flyttar för att grannen är så jäkla bråkig varje helg? Ska man ringa grannen? Kommer han berätta att dom som äger är intolleranta och inte accepterar festing och bråking? Om jag frågar mäklaren, kommer han berätta hur det förhåller sig?

Kanske det inte alls förhåller sig på det här sättet. Det finns ju tusen skäl att sälja ett hus och bara för att man tycker om en fest så innebär det ju inte att man tycket om högljutt bråk och stök. Det behöver inte ens betyda att man tycker om att vara  hemma på fest utan hellre går ut på krogen och har kul. Dessutom kan hemsidan vara gammal med information som inte längre är relevant.

Inte vet jag, men för huspriser på minst 1500000 SEK har jag ju inget behov att chansa. Det kan bli jäkligt dyrköpt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0