Ut på tur, aldrig sur

Så tog vi då båten ut till Idö. En liten ö som lotsen tidigare befann sig på och som ligger strax söder om Västervik och i yttre skärgården. Vädret var härligt, även om Sivan tyckte det blåste lite svalt på vägen ut. Resan tog 50 minuter och slingrade sig mellan små kobbar och trånga sund. Båten stannade vid Horn då det var ett par resande som skulle på, men annars var det raka vägen. Den har semaforstopp vid bl a Gränsö slott och Lysingsbadet. Det innebär att du fäller upp en skylt om du vill att färjan stoppar. Annars far den bara förbi.

Idö var en rätt stor ö och det fanns två restauranger/serveringar där. Vi hade vår lunch med oss bestående av pastasallad med stekt skinka, kycklig, babyspenat och pinjenötter. Den intog vi i solen på en klippa med bara det öppna havet framför oss. En otroligt vacker syn då det var overkligt blått och fint i solen. Vi hann nog få ett par timmars sol på oss innan det drog ihop sig och blev grått på himmlen. Eftermiddagsbrisen gjorde i sin tur att det blev allt svalare och vi packade ihop med tanke att ta nästa båt tillbaka till stan. Medan vi väntade tog jag en kopp kaffe och Sivan en öl.

Så kom båten vi väntat på. Då visade det sig att dom rört ihop tiderna lite grann. Det var högsäsongstidtabell ut och in var det långsäsong. Så båten som kom skulle först norrut för att hämta på en ö som heter Hasselö. Så eftersom vi var färdiga på Idö betalade vi en hundring och tog båten norrut.Det blev ytterligare en timmes båtfärd innan vi vände kosan hemåt. Det kom en regnskur och då gick vi in och satte oss. Sivan blev trött och somnade fint. Själv blundade jag och slappade i tio minuter.

Klockan fem var vi tillbaka i stan och kastade oss på cyklarna för att komma iväg hem. Vi skulle iväg och titta på trädgårdsmöbler. Beslut fattas i morgon. Kanske det blir någon bild också. Föresten så har tydligen våra finska vänner kommit avgårde. De mor och barn befinner sig hemma. tryggt i Finland och vi skänker dom en tanke och hoppas allt gått bra.

Solen skiner här igen och vi har avslutat kvällsmaten för en stund sedan. Det blev grillat (som vanligt) med ett glas vin till (som vanligt) och nu håller sambon min på att skurar sista väggen på boden. Hon hoppas på målning i morgon. Helgen närmar sig nämligen med stormsteg och då planerar vi en tur med friluftsfrämjandet med kajak. I okända vatten, men nya människor och med tält, god mat, övernattning osv. Det gläjder jag mig till..

Vi hörs!
HerrEriksson


På väg ut från Västervik. Det vackra turistkontoret i bakgrunden till höger


Segelbåtar på väg in till stan. Många tyska turister.


Typisk skärgård med massor av småöar och sund


Idö lotsstation med restaurangen på klippan till vänster


Kalsongpelle tuffar sig i iskallt vatten


Badgutt og jente i sol


Sivan på tur runt Idö

Kommentarer
Postat av: Siv dä

Roligt att höra att Ni tar Er tid att utforska Er nya hemkommun. - Finns verkligen myckety att göra sommartid. - Spara inomhusjobb till vintern då det kanske blir långsamt utan närhet till fjällen.

Kramar och hälsningar!!

2008-06-27 @ 10:14:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0