Tisdag

Idag har jag nästan sökt ett jobb. Men bara nästan. Det var ett jobb som jag pratat med sjukvården om tidigare, men som av olika anledningar inte blev något av med. Mest för att jag inte fann något hus här i Västervik men också för att jag inte hade lust att släppa mitt jobb i Norge. Vi får se vad som händer, men framåt sena hösten borde jag väl ha något på gång. I alla fall senast till årsskiftet.

Dagen idag har annars bestått av grovslit och hårt arbete. I alla fall den förstsa delen av dagen. Vi åkte till bensinstationen och hyrde en kärra för tre timmar och så begav vi oss hem för att köra barrträd, ris och byggmatrial som blev över vid diverse renoveringar och rivningar (boden och räcket på altanen). Det blev en hel del det. Det blev fyra eller fem kärror med ris och träd. Jag tror fem och så avslutades det med en kärra byggvirke och annat smått.

Hemma igen var vi klockan halv två och då tog vi bara lite kräm och mjölk eftersom vi hade planerat att åka ner till centrum och köpa oss en våffla med polkaglass i (Sivans stora favorit). Besvikna tvingades vi välja annat då den var slut. Men inte hängde vi med läppen för det. Inte heller för att det till stor del blåste kuling under vår dag.

Vi tänkte idag igen vara turister i hemstaden som så många andra är här. Det börjar verkligen bli mycket turister nu och vid ett besök på Lysingsbadet senare idag så visade det sig att det var bra många gäster på campingen. Vi gick bara en kort tur där innan vi for hem för att äta kvällsmat.

Innan dess hade vi varit ute för att upptäcka lite stort som smått. Det var en del butiker och så var vi så klart tvugna att gå ett varv på stan och kika. Därefter for vi ut mot Gränsö, men innan vi kom så långt stoppade vi vid Kulbacken för en kort rundvandring. ett perfekt fika och picknickställe med härligt utsikt över hamnen och staden.

Efter Kulbacken blev det Gränsö slott och slottscafé. Vi fikade inte utan vara bara ute på vespatur. Däremot gick vi en kort tur i området innan vi for vidare mot Sandvika, Västerviksbornas egen favoritstrand. Det blåste kalla vindar så vi vända åter hemåt, men åkte först till ett bad på östsidan (Bonnbacken) där vi kunde sitta en stund i solen och värma oss medan vi tittade på sjöfåglarna som simmade i vattnet med sina ungar.

Någon bit när vi körde blåste det som om vi körde gott över 130 km/h, men det var aldrig mer än 80. Kallt och jäkligt så fort solen försvann så strax efter fem gav vi upp turistandet. Nu har det de sista två timmarna lugnat sig lite med vind och Sivan som alltid håller på med något har nu tvättat svamp på hela staketet och en god bit av altanen. Själv går jag på halvfart. Jag har krattat lite och går och småplockar.

I morgon kommer Anticimex och det ska blir spännande. Mer om det då!

Ha det och god kväll!


Så mycket kändes det som om vi körde idag!


Så fint blev det. Häck kommer inköpas snart.


Sivan dansar runt stången på Kulbacken. Små grodorna, eller??


Flatberget väl lämpar för picnic, med utsikt över staden


Snabbvisit på slottscafét. Badet i bakgrunden.


Gränsö slott med caféet i förgrunden. Torra gräsmattor

Kommentarer
Postat av: Anonym

2008-06-25 @ 16:01:24
Postat av: Fru G.

Vad mysigt ni verkar ha det! Har Sivan hemlängtan ännu? Är det något som HON saknar som man inte kan på på Svenska ICA? Kram!

2008-06-25 @ 16:03:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0