Sommartorpet fast hos oss

Den lilla renoveringen fortsätter här hemma. Turen har denna vecka kommit till vardagsrummet, eller stua som det heter på norsk. Från obestämd beige, sand till äggvit och med en fondvägg i latte. Det såg till en början inte ut att vara så stor skillnad, men nu börjar det komma sig. Det ska målas ett varv till innan det är färdigt och sen får vi se. Jag tror dock det blir bra.


Vardagsrummet

Ett litet (kanske stort) bakslag uppdagades dock. När vi tog bort listen så fann vi fukt. Troligen från grannens badrum. Vi ska kontakta mäklaren på måndag och hävda dolda fel så får vi se vad som händer. Anticimex har gått igenom huset utan att upptäcka detta och vi hoppas att grannens försäkring täcker skadan om det nu är något (det verkar vara det). Vi återkommer när vi vet mer.

Dagen idag har annars börjat fint. 11 grader varmt och sol från knallblå himmel. Jag vaknade extremt tidigt (efter att ha sovit gott i en massa nätter var det nog färdigtsovit nu) och har redan ätit frukost och läst tidningarna. Det är söndag idag och jag vet inte helt vad vi ska göra. Jag håller på och exprimenterar med bakmaskinen, men får inte helt till det. Bröden blir tunga och på gränsen till halvfärdiga. Det smakar ätligt, men inte mer än så. Jag ska finna ut nya grepp idag.

Gårdagen blev en tur på byn som rikiga turister. Vi kikade på båtar, på slottsruinen och så var vi till trädgården (som inte var öppen utan ska återbesökas idag). Vi gick också runt på stan för att fånga lite atmosfär med kamera, men det visade sig att jag glömt kamerakortet i datorn. Som tur var hade Sivan sin med sig så jag fick låna kort där.


En vanlig tvärgata


Nyrenoverad segelbåt från Gamleby på besök

Vädret var typiskt midsommarväder. Sol och värme, men med skurar där emellan. Det blåste hela dagen och blev till och med värre framåt kvällen. Då vinden var nordvästlig var det inte skönt nere vid havet. Det blev både svalt och lite fuktigt, men vid hamnen var det ok där vi stoppade för en mjukglass och kaffe (det har nästan blivit en daglig greja att göra).


Vid båthamnen med turistkontoret i bakgrunden


Hamnen med restauranger och turistströk

Vi hörs!

Kommentarer
Postat av: Siv dä

Ni bor verkligen i en fin sommarstad...

Hoppas att den eventuella fuktskadan går att åtgärda utan allt för stora problem.

2008-06-22 @ 14:50:48
Postat av: Fru G.

Å så fint ni ser ut att ha det! Att vara på semester i er nya hemstad verkar ju toppen! Lycka till med renoveringen! Kram!

2008-06-22 @ 15:35:59
Postat av: systeryster

Det är härligt att flanera runt i Västervik! Snart kommer alla turister och då blir det en makalöst härlig semesterstämning :-)

2008-06-22 @ 16:57:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0