Midsommardagsmorgon



Frukost klockan åtta på terassen, ensam med kaffe och ett par nybakade smörgåsar. Två katter som sitter och tittar på och hoppas att det ska falla ner en liten bit Lönnebergaskinka, eller ännu bättre, att jag ska ge dom. Deras förväntningar infrias inte idag heller! Det är tyst ute. Ungefär som om jag är den enda människan som är vaken i hela Västervik.

Kanske är det så. Det är inga bilar som kör, inget bråk från granntomterna, tvärs över gatan. De som igår sjöng för full hals är idag trötta och tysta. Inte kunde väl någon tro att skönsång mitt i natten kunde ta så på krafterna.

Idag blåser det något förfärligt ute. Dum sättning föresten. Säger man så? Jag menar att förtydliga att det just är ute det blåser? Har det blåst inne hos dig idag? Kanske en eller annan på grund av gårdagen får så att det blåser om öronen. Nåväl, här blåser det bara ute eftersom Sivan är snäll och blid efter att ha fått lååååång sovmorgon.

Hon sitter nu ute och äter frukost. Hon också med två katter som med stora ögon sitter och väntar. Väntar på att något ska falla ner, eller att kanske hon ska mata dom. DET.... kan dock mycket väl ske.

Solen är framme i perioder och det är redan varmt och skönt. Dagen idag vet vi ännu inte vad vi ska göra med. Kanske vi ska åka till Gamleby och kika. Kanske köpa en hjälm för att sedan kunna farta omkring båda två på Sivans vespa. Vi sa igår att vi skulle börja måla vardagsrummet idag, men eftersom vi lever som två fria själar är det ytterst sällan vi måste ett eller annat. Vi får helt enkelt se vad vi gör. Kanske hörs vi till kvällen.


Ciao

Kommentarer
Postat av: Siv dä

Ni verkar ha en skön midsommar. Vi är just hemkomna från Skebokvarn där vi sovit i husbilen i natt.

Firade midsommarafton där med allt som sig bör - sill och lilla nubben, dans kring midsommarstången, jordgubbstårta och så grillat på kvällen. Vädret var växlande men det kom några stänk just som "vi" rest midsommarstången. - Idag blåsigt och nyss kom en rejäl skur så vi tar vi det bara lugnt.

2008-06-21 @ 14:47:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0