Sov du lilla videung...

än så är det vinter!

Vem minns inte den gama visan av Tegner och Topelius, vi fick sjunga i skolan för 40 år sedan. Den sjungs säkert ännu eftersom vissa saker nog aldrig förändras.

Här i Norge har inte vintern släppt taget ännu, även om det regnade idag. För den som inte varit här ska jag berätta att byn vi bor i, Hønefoss, ligger 6 mil nordväst om Oslo. Det är en liten by (vilket dom flesta byar är här i landet) och om man åker bara ett par kilometer utanför så har man storslagen natur i form av både fjell och fjord.
Det är nog det som är det bästa med att bo och leva här.

Den här tiden på året är det lite speciellt. Det är nästan så man anar krokusen och snödropparna krafsa, strax under det översta jordlagret i sin iver att komma upp. Samtidigt så åker vi ett par km och så har vi bergkedjor där snön ligger, gott och väl över en meter djup.
I går var vi på tur och på en fjällsjö där snön blåst upp i en vall grävde vi ett hål där vi satte oss och läste i varsin bok. Solen, ja den försvann efter en stund men vad gjorde det. Böckerna var bra, kaffet varmt och Sivs hembakade bullar var goda.

Nu hoppas vi på fint väder i morgon. I så fall blir det Norefjell och slalom igen. Vi har lite abstinens eftersom skidåkningen låg nere förra veckan då Norge hade vinterferie.

image3

Kommentarer
Postat av: Lotta

Det ser härligt ut! Vi var i Storstenshöjden för ett par veckor sen, vårt "fjäll". Det är inte riktigt lika maffigt som ert, men vad gör man inte för lite snö och slalom?

2008-02-28 @ 17:05:48
Postat av: HerrEriksson

Visst är det härligt och vet du? Nu börjar ju vårvädret med värme, sol, längre dagar och snygg solbränna. Det ser jag fram emot!

2008-02-28 @ 21:33:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0