Från Ukna kyrka till Falerum

Torsdagens tur gick i snöväder. Temperaturen var någon plus och det låg ett par centimeter snö på marken. Turen gick genom i stort sett hela Uknadalen och långa stycken vandrade vi uppe på bergskammen med dalen långsträckt nedanför oss. Uppe på höjden stoppade vi för att grilla korv. Vi hade också glögg, mandlar, russin och pepparkakor med oss eftersom detta var sista gången vi vandrade i år. Nu är det bara långfärdsskridskor och möjligen någon informell kort vandring som återstår.

Turen blev ca 14 km och vi var inte framme i Falerum förrän klockan två. Där hade vi bestämt att vi skulle stanna på det tidigare kommunala köket som idag heter MariNettes Mat och som serverade rotmos och fläskkorv. Det har jag inte ätit på säkert femton år. Det smakade helt okej, även om det inte gör något om det dröjet ytterligare femton år till nästa gång.

Dagens besök i Falerum avslutades på en outlet butik som hade det mesta i märkeskläder. Dock inte speciellt låga priser.


Matplats för vildsvin


En gammal självuppbärande bro


Två tredjedelar av familjen


Uknadalen längs med


Vägvisare åt alla håll



Kommentarer
Postat av: Pappis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja måste säga att det är jävligt fina bilder du bjuder oss på,fortsätt med det för åtminstonde vi i

Flen njuter av dom. Tack snälla. P.O.K. Dessa självbärande broar är ett konstvärk i sig,helt fantastiska,betänk sa gubben ,när dom byggdes....DS:

2008-12-12 @ 19:04:06
Postat av: Turbo Masse

Om märkesbutiken du besökte ligger i Falerum är det ingen OUTLETBUTIK. De har ett sortiment som består av säsongsvaror som säljs med 20% rabatt på ord. cirkapris.

2009-05-27 @ 07:01:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0