Olympiska spelen, eller OS i Kina

Invigning idag, trots att fotbollen varit igång ett par dygn nu. Bara invigning och avslutning lär kosta 400 miljoner. Det totala priset på hela evenemanget beräknas upgå till 240 milijarder kronor. Bara det är ett sinnesjukt vanvett och skäl till att bojkotta hela evenemanget. Speciellt som Kina inte är ett land i välstånd.

Jag har efter lite funderande beslutat att genomföra min egen OS-bojkott. Inte på grund av dett sinnessjuika penning- slöseriet utan av rent politiska skäl. Varför Kina överhuvudtaget kom så långt som dom nu gjorde är för mig en gåta och jag kan inte låta bli att tänka att hela OS-kommiten är en samling döva och blinda gubbar som inte har en aning vad som händer och sker i världen överhuvudtaget.

Har det gått dom helt förbi att Kina fortfarande är en diktatur där människorm slängs i fängelse och avrättas helt godtyckligt. Attt folk som är regimkritiska slängs i fängelse på ett sätt som Sovjet gjorde för mer än 20 år sedan (och som vi var väldigt duktiga på att fördöma då). Jag blir rent ut sagt förbannad när jag hör journalister, Os-folk och idrottsmän sitta och försvara olympiska spelen och vårt närvaro där. Det handlar om pengar i handen, ingenting annat. Som alltid med idrott nuförtiden.

Man hävdade med en dåres envishet att OS skulle kunna användas som påtryckning för att förbättra dom mänskliga rättigheterna, men vad hände? Jo dom försämrades. Inte på många år har så många människor slängts i fängelse fär sina åsikters skull. Man har snävat till censuren både via internet, tidningar, radio och tv. Journalisterna som är där får finna sig i att inte kunna röra sig fritt, inte säga vad dom vill. Internet är censurerat och en mängd internetsidor går överhvudutaget inte att komma åt. Man har helt enkelt spärrat åtkomsten. Regimen vägrar svara på varför, eller vilka sidor som är förbjudna. OS-sändningarna i sig sänds inte direkt utan med 30 sekunder fördröjning. Detta för att man ska kunna flytta sändningar eller blixtsnabbt kunna byta kameror om det sägs eller görs något för Kina olömpligt.

Detta vore kanske något att stoppa och tänka på en sekund då Du sitter där. Kanske större delen av OS. Vad är det du stöttar genom att sitta framför tv-apparaten? Usch! Nu är jag riktigt förbannad!

God natt
//HerrEriksson

Kommentarer
Postat av: Pappis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Men hallå !!!!!!!!!!!!!!!

Ja undrar om du inte börjar bli en gammal å grinig gubbe vid ca: 40 år.varför allt detta negativa, när du har en förtjusande kvinna,ett bra arbete,ett fint hem.vad har du mer att vänta.Njut av allt det goda,,hem, kvinna,och dotter, ett gott liv,det är så jävla kort,puss på dig å hällsa

2008-08-09 @ 21:44:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0