På söndagen gör man ingenting

Jag minns inte om jag haft ämnet uppe på bloggen förut, men här i Norge är det som att förflytta sig tillbaka till barndomen. Jag kan ännu minnas hur det var när jag var 13-15 år och det inte fanns något att göra. I och för sig var det nog pengabrist till viss del, en det berodde också på att det mesta var stängt på söndagar.

På samma sätt är det här i Norge. Det mesta är stängt. Jag minns förra året då min dotter var här med sin pojkvän och vi åkte in till Kungliga hufvudstaden för att titta och göra något kul. Det slutade med att vi fick gå (som alla turister får göra) på nästan tomma gator och titta i skyltfönster. När vi sedan hittade ett kafé och dottern och Sivan ville ha varm choklad var den slut! Det gick alltså inte att få choklad den dagen på stadens café, i hufvudstaden eftersom den var slut. Otroligt, men inte ovanligt. Det påminner mig om när jag skulle köpa bröd och frukt en förmiddag och det inte fanns i butiken....

Hur som helst. Här, där vi bor finns ingen offentlig sporthall, eller simhall. Det finns faktiskt ett kafé som är öppet ett par timmar på söndagen, men det är ett tillhåll för det psykiatriska och alkoholiserade i by, Dvs, man går inte gärna dit. Det finns egentligen just ingenting man kan göra. I stället sitter man hemma, surfar runt lite, tittar lite på någon film, plockar lite i någon garderob, eller ligger och bara slappar på soffan. Kanske om det inte regnar att man kan gå en tur runt skogen.



Bilden har jag inte en aning vad den innebär (jag tyckte dock den var fin), men jag lånade den från en sida som dök upp när jag sökte på söndag. Söndag och sedan sök på bilder gav mycket märliga saker. Det var allt från sex, eller porr, till bilder på god mat och sport. Troligen symboliserar söndagar helt olika saker för olika människor.  Min söndag står tyvärr alltför ofta för tristess. En lång och slapp väntan inför måndag då saker och ting skjuter fart igen.

Vad står din söndag för?

Kommentarer
Postat av: sivan

tenk så fint når alt blir bare bedre i svärje.....

2008-04-27 @ 11:59:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0